Massage

De OntspanCoach

Een uitgerust lichaam kan meer voelt beter geeft rust

Wat is een massage?

Massage is eigenlijk al zo oud als de mensheid zelf. Intuïtief wrijven we over een pijnlijke plek of over een gespannen spier in ons lichaam. Een massage is een weldaad voor lichaam en geest. Naast het feit dat een massage als prettig wordt ervaren, heeft het ook een therapeutische waarde. Een massage dient vooral om spierstijfheid of krampen te verlichten of weg te nemen. De stofwisseling in ons lichaam wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd en bouwstoffen beter worden aangevoerd. Een massage houdt ons lichaam in een goede conditie en kan de kans op blessures verminderen.

Massage is ook aanraken op een gestructureerde manier waarbij er druk wordt uitgeoefend op de spieren en het bindweefsel via een reeks van bewegingen. De huid, de spieren en het bindweefsel worden soepeler, vervelende spanningen verdwijnen. Een massage geeft je energie en een fit gevoel. Het versterkt je levenskracht zodat je weerstand (mentaal, emotioneel en fysiek) groter wordt. Massage maakt ons bewust van hoe en waar stress zich in ons lichaam openbaart in de vorm van spanning. Te veel stress kan leiden tot permanente spanning in de spieren, wat de doorstroming van energie en doorbloeding weer kan belemmeren. Wat weer tot vermoeidheidsklachten, bewegingsbeperkingen, stijfheid van de spieren en blessures kan lijden. Een massage helpt deze spanning te verminderen en het lichaam de kans te geven zich met zijn eigen energie te herstellen.

Veel gezondheidsproblemen zijn vandaag de dag gelinkt aan overbelasting en stress en daar kan een massage een hulpvorm bij zijn omdat een massage het hele lichaam beïnvloedt en niet alleen het gedeelte wat gemasseerd wordt.

Voor alle massages geldt: niet masseren bij koorts, ontstekingen en infecties, ernstige vaatziekten, besmettelijke huidziekten, zonnebrand, steenpuisten, infectieziekten en totale uitputting. Raadpleeg uw huisarts of behandelend arts als u twijfelt!

Ontspanningsmassage

Het versterkt je levenskracht , zodat je weerstand beter wordt.

Shiatsu Massage / Stoelmassage

Shiatsu is een aanvullende therapie die in combinatie met reguliere geneeskunde kan worden toegepast. Een shiatsu massage heeft een helende werking bij circulatiestoornissen,  spijsverteringsproblemen,  vermoeidheid en hoofdpijn.

Ik geef deze techniek zowel als stoelmassage als op de massagetafel

De stoelmassage is het vooral een massage die je op een relatief snelle manier even kan laten ontspannen tussen de werkzaamheden door.

Vlindermassage

De vlindermassage is een eenvoudige, zachte massage van de rug die een diepe inwerking op het centrale zenuwstelsel heeft. Door de beweging over en naast de wervelkolom wordt het hele zenuwstelsel geraakt en de daarmee verbonden organen.

Maak een afspraak met ons

voor meer informatie of inschrijving neem contact op