Bijscholing

De OntspanCoach

Bijscholing

Jaarlijks doet De OntspanCoach aan bijscholing.

In juli van 2017 is De OntspanCoach begonnen  met de opleiding van Trager Approach. De opleiding bestaat uit verschillende levels waarvan inmiddels level één, twee en drie gehaald zijn. In januari 2019 is anatomie/fysiologie 1 er aan toegevoegd. In april 2020 wordt anatomie/fysiologie 2 toegevoegd.

Trager-sessies zijn geschikt voor alle leeftijden met of zonder klachten met of zonder beperking

Wat is Trager?

De Trager Approach is een prettige en effectieve vorm van bewegingseducatie die gericht is op ontspanning en grotere beweeglijkheid.

Trager gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. Door de zachte, ritmische bewegingen en aandachtige aanraking leer je dieper te ontspannen en vrijer te bewegen.

Trager geeft je het weldadige gevoel thuis te zijn in je lichaam.

Voor wie?

Trager-sessies zijn geschikt voor iedereen: alle leeftijden, met of zonder klachten of beperkingen.

Wanneer

Spanning

Bij spanningsgerelateerde klachten

Fysieke pijn

Bij rug- nek- en schouderklachten

Beperking en/of trauma ​

Bij fysieke beperkingen na trauma (operatie, val, ongeluk)

Aandoening gerelateerde klachten

Bij fysieke klachten en beperkingen door aandoeningen als Parkinson of MS

Voor vrijheid en balans

Als je meer bewegingsvrijheid en balans wilt ervaren

maak een afspraak

Een Trager sessie bestaat uit verschillenden delen

Deel 1

Een actief deel waarin je wordt begeleid om bewust te ervaren, te voelen hoe het gewicht van je lichaam voelt, het effect van zwaartekracht en de uitwerking van rust is tussen de bewegingen door. Dit deel heet Mentastics©.

herfst-foto-2018
DSC_0171-1

Deel 2

Een actief deel waarin je wordt begeleid om bewust te ervaren, te voelen hoe het gewicht van je lichaam voelt, het effect van zwaartekracht en de uitwerking van rust is tussen de bewegingen door. Dit deel heet Mentastics©.

Op de massagetafel worden ritmische bewegingen en aandachtige aanrakingen afgewisseld met een pauze waardoor lichaam en geest de tijd krijgt om te ontspannen. Hierdoor kom je in een nieuwe natuurlijke balans. Zo ervaar je hoe het lichter, vrijer en makkelijker kan zijn.

Afsluiting en integratie

DSC_0154

Afsluiting

Je slaat de nieuwe gevoelservaring op in je lichaamsgeheugen. Je krijgt ervaringsgerichte aanwijzingen hoe je Trager kunt integreren in je dagelijks leven.

P1060974-e1547992376718

Integratie

Trager Approach is ontwikkeld door DR.Milton Trager. De achterliggende gedachte is dat elke zachte en vrije beweging van het weefsel een positieve gevoelservaring geeft. Deze boodschap werkt door in het onderbewustzijn. De positieve ervaringen doorbreken negatieve patronen zodat er een ontspannen levenshouding ontstaat.

tot slot

Trager Approach is ontwikkeld door DR.Milton Trager. De achterliggende gedachte is dat elke zachte en vrije beweging van het weefsel een positive gevoelservaring geeft. Deze boodchap werkt door in het onderbewustzijn. De positieve ervaringen doorbreken negatieve patronen zodat er een ontspannen levenshouding ontstaat.