Natuurgeneeskundig Consult

De OntspanCoach

Hoe verwerken we de Vijf Natuurgerichte Principes in onze behandelingen?

Bij een natuurgeneeskundig consult wordt er gekeken naar wat uw klachten zijn of wat uw hulpvraag is. Samen bekijken we wat u nodig heeft. Bij het intake gesprek zal ik verschillende vragen stellen, die met de 5 Natuurgerichte principes te maken hebben, bijvoorbeeld: 

1. Verwerking Energie – Hoe gaat het met je? Client: ‘Ik ben vermoeid’ – We gaan op onderzoek uit waar dat gevoel vandaan komt.

2. Geestelijk welzijn – Waardoor wordt het gevoel beïnvloed – bv. werk, privé of iets anders. Wat heeft dat voor invloed op het lichaam? Dit om te achterhalen welke klachten er naar voren komen. Is er tijd om stoom en frustraties kwijt te raken. Is er een uitlaatklep voor de cliënt door te sporten of dansen, zingen, boksen, of neem je weleens iets lekkers en mag dat dan ook van jezelf, gun je jezelf dat ook? Is er ook tijd voor ontspanning, tijd voor jezelf, hobby’s, lezen en slapen?

3. Prikkeloverdracht – Vaak heeft iemand bepaalde pijnklachten, dan gaan we op onderzoek uit waar ze vandaan komen en kijken we of de cliënt het herkent en kan herleiden. Zodat we er mee aan de slag kunnen.

4. Voeding – Als er bijvoorbeeld op het spijsverteringstelsel  klachten zijn, kan er ingegaan worden op de voeding of er bijvoorbeeld tekorten zijn of een ander dieet of eetpatroon gewenst is.

5. Drainage – Als iemand bijvoorbeeld krampen in de benen heeft, kan het zijn dat er meer water gedronken mag worden of iemand misschien een supplement kan gaan gebruiken. Maar ook kijken we naar zijn/haar levenspatroon of er misschien medicatie gebruikt wordt, hoe zijn/haar leefomgeving is en wat de invloeden daar van kunnen zijn. Tijdens de behandeling wordt er ook naar de ademhaling gekeken en kunnen we een ademhalingsoefening ter plekke doen of we geven een oefening mee voor thuis.

Het gaat zo spelenderwijs, bij vervolgafspraken wordt er gekeken naar de veranderingen die men heeft kunnen ervaren en gekeken waar nog verbeteringen nodig zijn om steeds beter in balans te komen.

 

Omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging BATC is het voor u misschien mogelijk om uw consulten (gedeeltelijk) te declareren bij de ziektekosten verzekering. Hiervoor dient u wel aanvullend verzekerd zijn en zelf te informeren bij uw eigen ziektekostenverzekeraar wat uw vergoeding is. Dit verschilt per verzekeraar.

herfst-foto-2018

Body Drum Release

P1060974-e1547992376718

Reiki

DSC_0150

Vijf Natuurgerichte Principes