Shiatsu/stoel Massage

De OntspanCoach

Een uitgerust lichaam kan meer voelt beter zorgt voor rust

Shiatsu / stoel Massage

Shiatsu betekent letterlijk ”druk met vingers”. Shiatsu vindt zijn oorsprong in de traditionele oosterse geneeskunde en is gebaseerd op de yin-yang filosofie.

 

 

Wat is een Shiatsu massage

Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg. Een therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de zelfhelende kracht van het lichaam stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam.

Theorie van Shiatsu

Volgens de Shiatsu-theorie is er in het lichaam KI(Chi) aanwezig. Waarmee een vorm van energie wordt aangeduid die maakt dat we ons goed voelen, zolang hij gelijkmatig en onbelemmerd via de meridianen (KI kanalen) door de organen, spieren, botten, huid en weefsel van het lichaam kan stromen. In de Oosterse geneeskunde worden lichaam en geest als een geheel gezien. Daarom voelen we ons ook goed/gelukkig als de stroom van Ki gelijkmatig stroomt. Soms kan deze stroom verstoord zijn door bijvoorbeeld een ongeluk, schok of verlies met als gevolg dat het lichaam op allerlei manieren aangeeft dat er een verstoring is door bijvoorbeeld pijn, huiduitslag, moedeloosheid, wisselende stemmingen, geestelijke onrust, enz.

Hoe werkt Shiatsu therapie

Shiatsu is een aanvullende therapie die in combinatie met reguliere geneeskunde kan worden toegepast.

Naast de vingers en duimen gebruikt men ook de handpalmen en onderarmen om gedoseerde druk op het lichaam uit te oefenen. Ook andere methodes, zoals strekkingen, rotaties en stille aanraking, worden toegepast om de circulatie van lichaamsenergie te verbeteren en om een genezende reactie te stimuleren.

Een shiatsu massage heeft een helende werking bij circulatiestoornissen, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid en hoofdpijn.

Ik geef deze techniek zowel als stoelmassage als op de massagetafel

Stoelmassage

De stoelmassage wordt op een speciale massagestoel gegeven die ik makkelijk mee kan nemen naar een locatie. De stoelmassage is het vooral een massage die je op een relatief snelle manier even kan laten ontspannen tussen de werkzaamheden door. Hierdoor kun je je weer beter concentreren, gaan deprestaties omhoog, verlaagt het, het stressgevoel en bijvoorbeeld rsi klachten kunnen voorkomen worden ook verbetert het de circulatie.

Shiatsu massage wordt in makkelijk zittende kleding gegeven dit geldt voor zowel de stoelmassage als de Shiatsu massage op de tafel.

maak een afspraak

voordelen van Shiatsu massage

Doorbloeding

Je concentratie wordt beter

Stijfheid en/of Krampen

Burn-outklachten verminderden

spierspanning

vermindert vermoeidheid

jesper-aggergaard-495757-unsplash

Stofwisseling

helpt bij hoofdpijnklachten

Stress

versoepelt het lichaam

Yoga for Real Energy

heeft een preventieve werking